Selecteer een pagina

Inflatie kan je definiëren als een algemene toename van prijzen en een afname van wat je kan kopen voor je geld. Met een budget spring je niet zo ver meer – simpel. Met je honderd euro van 20 jaar geleden, toen je daar nog een hele week mee doorkwam, kan je nu amper nog wat kopen. En jij hebt als consument geen controle over die inflatie. Misschien kan vastgoed je wel helpen om een persoonlijke strijd te voeren tegen die inflatie.

De overheid kan jou en of je familie niet redden. Ze kunnen jouw financiële gezondheid op geen enkel moment garanderen. Daarom moet je zelf anders gaan denken over geld verdienen. Want tenslotte betekent geld vrijheid. Geld zelf maakt dan misschien niet gelukkig, het kan je alleszins voorzien in de noden die jijzelf of je familie nodig hebben. Daarom is het belangrijk om te investeren, zodat je een inkomensstroom genereert die je van voldoende cash voorziet en tegelijk je in staat stelt om jouw schulden te beheersen. Leer om gaan met die inflatoire krachten.

Heb je al een investeringsportefeuille? En maakt vastgoed daar al deel van uit? Schrik om jouw centen te investeren in de aandelenmarkt maar toch ook teleurgesteld in de rente bij de bank? Lijkt het je ergens wel leuk om te investeren in vastgoed en zo een extra inkomen te halen uit de huuropbrengsten? Hier volgen 7 redenen waarom investeren in vastgoed een welkome aanvulling op jouw loon kan geven.

1. Positieve cash flow

Wie op een verstandige manier in vastgoed investeert, genereert meer inkomsten dan kosten. Een vastgoedinvestering met een goede bezettingsgraad voorziet jouw van een extra inkomen wat aanzienlijk hoger kan liggen dan dividenden op de aandelenmarkt. Bovendien ligt het risico een pak lager.

Lees meer over de andere redenen op: https://debeleggersgids.be/vastgoed/financiering/7-redenen-waarom-investeren-in-vastgoed-interessant-is

Bron: De Belggersgids redactie