Selecteer een pagina

DE MOTE POORTGEBOUW, IEPER

Locatie: De Montstraat 11, Ieper

Het poortgebouw van de voormalige Middelbare Staatsschool De Mote in Ieper is een iconisch gebouw. Het gebouw werd kort na de eerste wereldoorlog opgetrokken. Het historische gebouw wordt omgebouwd in 4 urban lofts, 2 ruime appartementen en een indrukwekkend kantoor. Het authentieke karakter blijft bewaard. Door de extreem hoge plafonds ontstaat een uniek ruimtegevoel en de mogelijkheid om met mezzanines te werken. Geniet van het uitzicht op de binnenstad vanop de ruime dakterrassen.

STATUS: VOLTOOIING RUWBOUW

N

6 unieke loft appartementen

N

Authentiek historisch karakter

N

Modern wooncomfort

Mezzanines, Dakterras, Ruimtegevoel, zeer hoge plafonds

Loft

Op het gelijkvloers en de bovenste verdieping situeren zich vier loft appartementen met mezzanine (of tussenverdiep). De mezzanine doet dienst als slaapkamer, zo krijg je uitzicht op de leefruimte met een hoogte van bijna 5 meter. Openheid en loftgevoel staan centraal. De grote raampartijen laten veel daglicht binnen en versterken het gevoel in een stukje geschiedenis te wonen. Elke loft beschikt over kwalitatieve buitenruimte onder de vorm van een binnentuin, balkon of dakterras.

Appartement

De twee ruime appartementen stellen wooncomfort centraal. Door de vele ramen krijg je uitzonderlijk veel licht binnen. Het statige karakter van het gebouw komt hierdoor volledig tot zijn recht. Je kan genieten van het mooie weer op een balkon of dakterras. Of geniet je liever van de binnenstad, op 300 meter wandelen ligt de Grote Markt van Ieper?

Kantoor

De kantoorruimte op het gelijkvloers wordt gekenmerkt door een plafond van bijna 5 meter hoog. Hier wordt ultiem ruimtegevoel door het veelvuldig gebruik van glas gecombineerd met een stalen tussenverdiep of mezzanine. Er ontstaat hierdoor de mogelijkheid om 2 afzonderlijke bureau of vergader ruimtes in te richten. Het volledige kantoor heeft connectie met de straat en de statige inkomhal doordat plafondhoog glas is voorzien. Het kantoor wordt casco opgeleverd maar zal voorzien zijn van tussenverdieping en alle ramen.

Omgeving
Ieper

Ieper ligt in het zuiden van West-Vlaanderen, op 15 à 20 kilometer van de Franse grens. De stad is goed bereikbaar vanuit de omgeving dankzij de N8 tussen Veurne en Kortrijk en de A19 richting Kortrijk. Ook het nabij gelegen Poperinge en de stad Roeselare zijn prima bereikbaar. Via de E17 en E403 in Kortrijk sta je in een mum van tijd in Brugge, Gent of natuurlijk de Noord-Franse metropool Lille.

Blijf je liever ver weg van steenwegen en snelwegen? Geen enkel probleem. Ten westen van het stadscentrum, op 500 meter van het project ligt het spoorwegstation van Ieper. Met de trein spoor je zorgeloos van Ieper naar Kortrijk, Gent, Antwerpen, … Op 300 meter wandelen sta je reeds op de grote markt van Ieper, met zijn prachtige gebouwen.

Andere troeven van een huis of appartement in Ieper spreken voor zich:

  • Tal van unieke bezienswaardigheden, musea en culturele hotspots.
  • Mooie natuur en landelijke omgeving.
  • Rustig wonen in een kleine stad.

DE MOTE POORTGEBOUW

Benieuwd?
Nieuwsgierig?

Contacteer ons via het formulier indien u een vraag heeft of meer informatie wenst over dit project.

TELEFOONNUMMER
056 735 739

EMAILADRES
info@verdium.be

Contactformulier website Verdium

15 + 6 =